Соопштение На ден 09.11.2017-та се одржа петтиот семинар за свињарство во соработка со нашиот партнер ,,Vinfeed,, Нови Сад и со помош на двете светски реномирани компании ,,JRS,, од Германија и  ,,Biomin,, од Австрија. Семинарот го имаше следниот дневен ред:     Избирање на идеален извор на влакна за прасиња  Надминување на проблемот со одбивање на […]

Read More »