Dentas

Увоз на влошки за јајца и дистрибуција на македонскиот пазар.

Јајцата се кревки по природа и затоа мора да бидат заштитени со најголема грижа низ целиот синџир на снабдување. Јајцата завршуваат долг и тежок пат од фармерите до капацитетите за пакување, а потоа до трговците на големо и супермаркетите додека конечно не стигнат до потрошувачите. За време на ова патување јајцата мора да се чуваат не скршени и свежи.

Како раствор за пакување на база на целулоза, картоните за јајца обезбедуваат најдобра заштита за јајцата низ целиот синџир на снабдување. Капеното влакно е доволно меко и издржливо за да ги заштити јајцата од кршење за време на транспортот и складирањето. Ги спречува оштетувањата на јајцата предизвикани од удар и од вибрации. Производите за пакување базирани на целулоза го спречуваат потењето на јајцата со апсорпција на природата на влагата на кутиите за јајца од обликувани влакна. Калапените влакна го спречуваат мирисот и ги одржуваат јајцата со добар вкус.

Картони за јајца може да се произведуваат во различни бои за да се привлечат купувачите меѓу преполните полици во супермаркет.

Информациите за компанијата и производот може да се прикажат на кутии за јајца со печатење/етикетирање. Експертските дизајнери на уметнички дела на Dentaş ги поддржуваат клиентите да им помогнат ефикасно да го искористат расположливиот простор на производот на најдобар можен начин. Дизајните се креираат според потребите на клиентите, а потоа се финализираат по одобрувањето.

Производите за пакување јајца на Dentaş Kağıt San. А.Ш. се погодни за следните категории на тежина на јајцата наведени подолу:

XL џамбо, над 72 гр
L голем, 63–72 g
М средно, 53-62 g
S мал, помалку од 53 g

Погледнете ги амбалажите подолу или на следниот линк