Оддржан семинар за свињарство во соработка со “Vinfeed” – Нови Сад, Република Србија во Хотел Гардениа, Велес

На ден 9-ти ноември 2016-та година во Велес се одржа третиот семинар за свињарство во заедничка соработка со компанијата ,,Vinfeed,,- Нови Сад , Република Србија. Присуствуваа преставници од повеќе свињарски фарми од Република Македонија ,како и гости од Србија .

На семинарот имаше повеќе теми и излагања како што следи :

  1. Г-н Синиша Ѓурѓевиќ ,од Biomin – Austria , одговорен за Балканот , имаше излагање и ја презентираше компанијата Biomin – Austria .
  2. Проф.д-р Владо Вуковиќ , од земјоделскиот факултет од Скопје , имаше излагање на тема :

-“  Маторица ,во современото производство на свињи во наредните десеттина години  “

  1. Дипл.инж,агроном Etijen Baroka , JRS (J.Rettermaier & Sohne GmbH )  -Germany, имаше излагање на тема :

-“  Фибрилирана 8:1 лигнофелулоза –  ARBOCEL ,употреба во свињарството “

  1. Др. Attila Kovacs DVM , Biomin – Austria, имаше излагање на тема :

-“контрола на патогените бактерии / BIOTRONIC Top 3 “

  1. Дискусија
  2. ручек

 

Презентација на Attila Kovacs(Biomin) овде.

Презентација на Etijen Baroka(JRS) овде.

Презентација на проф.д-р Владо Вукович овде.

This slideshow requires JavaScript.