Како општествено одговорна компанија во ова време на светска енергетска криза, на кровот од своите капацитети Аграр Трејд инсталираше сопствен фотоволтаичен систем за производство на електрична енергија, поддржувајќи го производството на чиста енергија создадена од обновливи извори. На овој начин 90% од вкупните енергетски потреби на нашата фирма ги задоволуваме од сопствено производство. Инвестицијата во […]

Read More »

Контролиран влез на фарма само на неопходен персонал и користење на заштитна облека и обувки Секојдневно перење на заштитната облека на мин 60°C, бидејќи вирусот се уништува на оваа температура во траење од 30 мин. Дезбариери за дезинфекција на обувки и раце поставени на влез во фарма и секој објект Ограничен пристап и темелна внатрешна […]

Read More »

Врз основа на добиени лабораториски наоди од Институтот за ветеринарна медицина од 06.01.2022 година, Агенцијата  за храна и ветеринарство (АХВ) го потврди првиот случај на присуство на болеста Африканска свинска чума во две огледувалишта во делчевското село Драмче каде се угинати 14 свињи. Директорот на АХВ Николче Бабовски донесе решение со кое нареди преземање на […]

Read More »

Претставници од Аграр Трејд заедно со други претставници на фирмата Biomin беа на посета во Виена, Австрија на настан организиран од страна на Biomin. Целта на овој настан беше обука и едукација за нивните производи и нивните намени, како и запознавање со нови продукти и луѓе. Овој настан се одржа од  23.06.2019 до 26.06.2019.   Неколку […]

Read More »

Соопштение На ден 09.11.2017-та се одржа петтиот семинар за свињарство во соработка со нашиот партнер ,,Vinfeed,, Нови Сад и со помош на двете светски реномирани компании ,,JRS,, од Германија и  ,,Biomin,, од Австрија. Семинарот го имаше следниот дневен ред:     Избирање на идеален извор на влакна за прасиња  Надминување на проблемот со одбивање на […]

Read More »

Од 1ви септември Аграр Трејд ја започна својата соработка со Essentico doo со седиште во Кула, Србија. Аграр Трејд е овластен дистрибутер за производите на Essentico doo за Македонија.

Read More »

Првиот семинар за производители во живинарство се оддржи на 16ти Март(четврток) 2017 со почеток во 10:30 часот во Хотел Гардениа, Велес. Се одвиваше по следниот редослед:  Вовед – Сашко Крстевски, Аграр Трејд Дооел Велес  Презентација од Професор Др. Драгче Коцевски, Универзитет Скопје на тема: Менаџмент на јарките во критичниот период на вселување во објект на […]

Read More »

На ден 9-ти ноември 2016-та година во Велес се одржа третиот семинар за свињарство во заедничка соработка со компанијата ,,Vinfeed,,- Нови Сад , Република Србија. Присуствуваа преставници од повеќе свињарски фарми од Република Македонија ,како и гости од Србија . На семинарот имаше повеќе теми и излагања како што следи : Г-н Синиша Ѓурѓевиќ ,од […]

Read More »

Вработените од Аграр Трејд активно учествуваа на 4тиот Симпозиум за свињарство во организација на реноминирата фирма Vethellas, производител на премикси, ветеринарни лекови, репроцентар за свињарство, со која Аграр Трејд има долгогодишна соработка за дистрибуција на нивни производи на македонскиот пазар.   Симпозиумот се оддржа на 23/24 септември 2016 во Платамона, Грција со учество на повеќе […]

Read More »