На ден 9-ти ноември 2016-та година во Велес се одржа третиот семинар за свињарство во заедничка соработка со компанијата ,,Vinfeed,,- Нови Сад , Република Србија. Присуствуваа преставници од повеќе свињарски фарми од Република Македонија ,како и гости од Србија . На семинарот имаше повеќе теми и излагања како што следи : Г-н Синиша Ѓурѓевиќ ,од […]

Read More »